1. Zabezpečovanie zdravotnej nezávadnosti potravín
Title | Zabezpečovanie zdravotnej nezávadnosti potravín |
---|---|
Translation | Securing of foodstuffs safety |
Author info | Katarína Srdošová |
Author | Srdošová Katarína |
Source document | Kvalita : odborný časopis Slovenskej spoločnosti pre kvalitu. Roč. 7, č. 3-4 (1999), s. 30-33. - Žilina : MASM, 1999 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
systematics | 663/664 - Potravinárstvo |
Keywords | potravinárstvo * hygiena * bezpečnosť potravinová * kontrola * potraviny * certifikácia * normy ISO |
Annotation | Zavádzanie systému kvality podľa normy ISO 9002 u výrobcov potravín. Budovanie systémov zabezpečenia hygienickej kontroly potravín. Systém HACCP (Hazzard Analysis and Critical Control Point) čo je analýza nebezpečia narušenia zdravotnej nezávadnosti potravín. Zásady systému HACCP zhrnuté v siedmich bodoch. Definície pojmov verifikácia, validácia, overovanie, audit. Nezávislá verifikácia a certifikácia systému zabezpečenia hygieny potravín. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 1999: 1-6 |