1. EOQ for Perishable Goods: Modification of Wilson’s Model for Food Retailers
Title | EOQ for Perishable Goods: Modification of Wilson’s Model for Food Retailers | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Translation | EOQ pre rýchlo sa kaziaci tovar: Úprava Wilsonovho modelu pre maloobchodníkov s potravinami | ||||||||
Author info | Shouzhen Zeng, Olexandr Nestorenko, Tetyana Nestorenko, Mangirdas Morkunas, Artiom Volkov, Tomas Baležentis, Chonghui Zhang | ||||||||
Author | Zeng Shouzhen | ||||||||
Co-authors | Nestorenko Olexandr | ||||||||
Nestorenko Tetyana | |||||||||
Morkunas Mangirdas | |||||||||
Volkov Artiom | |||||||||
Baležentis Tomas | |||||||||
Zhang Chonghui | |||||||||
Source document | Technological and Economic Development of Economy. Vol. 25, no. 6 (2019), pp. 1413-1432. - Vilnius : Vilnius Gediminas Technical University. ISSN 2029-4921 | ||||||||
DOI | 10.3846/tede.2019.11330 | ||||||||
Document kind | schedule of articles from periodics | ||||||||
Language | English | ||||||||
Country of Edition | Lithuania | ||||||||
Keywords | maloobchod * riadenie zásob * zásoby * tovar spotrebný | ||||||||
Annotation | Včasná reakcia na kolísavý a neustále sa meniaci dopyt spotrebiteľov je pre spoločnosť dôležitým rozhodnutím, pretože môže mať vplyv na jej postavenie na trhu. Správne riadenie zásob sa tak stáva ústredným bodom v riadení procesov maloobchodu a môže poskytnúť podstatnú konkurenčnú výhodu. Upravená verzia Wilsonovho modelu, ktorá zohľadňuje trendy spotrebiteľského dopytu a ponúka flexibilitu pri zmene času. Ilustrácia navrhovaného modelu, ktorá ukazuje významný ekonomický prínos za konkrétnych podmienok. | ||||||||
Database | ARTICLES | ||||||||
|