Dimenzia digitalizácie vo výrobe a logistike : recenzovaný zborník vedeckých statí. S. 52-70 CD-ROM. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM EU v Bratislave, 2022 / Richnák Patrik ; Olexová Cecília ; Fidlerová Helena. ISBN 978-80-225-4981-3
Svet, v ktorom žijeme, je na nerozoznanie od sveta spred dvadsiatich rokov. Tempo zmien sa zrýchľuje a téma ekológie a ochrany životného prostredia sa čoraz častejšie skloňuje v odborných a výskumných oblastiach, ale aj v bežnom živote. Vďaka ekonomickému rastu je využívanie zdrojov planéty také vysoké, že je čas nájsť alternatívne spôsoby využívania zdrojov a podnikania. Obehové hospodárstvo je systém zameraný na predĺženie životného cyklu produktu, počnúc návrhom a samotnou elimináciou odpadu v jednotlivých fázach životného cyklu produktu. Cieľom je zníženie spotreby primárnych zdrojov, energie a vyššia miera využívania trvalo udržateľných a obnoviteľných zdrojov a materiálov. Hlavným cieľom príspevku je navrhnúť inováciu technologického postupu trakčného systému ako základného princípu udržateľnosti vo vybranom podniku a definovať jeho ekologický význam pre podnik v podmienkach obehového hospodárstva na základe tzv. nadobudli teoretické poznatky o udržateľných inováciách. Vzniknutý odpad sa delí do troch skupín. Prvou skupinou je odpad, ktorý sa bude recyklovať. Druhú skupinu tvoria odpady, ktoré je možné opätovne použiť a poslednou skupinou sú odpady, ktoré sa nedajú opätovne použiť ani recyklovať. Pri nákupe materiálov sa väčšina z nich skladuje buď v papierových vreciach alebo v plastových vedrách. Papierové obaly vyrobené z materiálov sa triedia a recyklujú. Plastové obaly sa tiež triedia a následne recyklujú. Ďalšou možnosťou je opätovné použitie ako nástroj na miešanie lepidiel alebo omietky na inej stavbe.
Public work category
Scientific titles in home noticed scientific year-books (not conference)
Database
PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
No. of Archival Copy
E22 00650-007, kópia plného textu
File name
Size
Typ prístupu
Plný text PDF
707.3 KB
z IP adresy SEK po prihlásení
openseadragon
This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about
how we use cookies.