1. Energetické a nutričné hodnotenie regionálnych pokrmov
Title | Energetické a nutričné hodnotenie regionálnych pokrmov |
---|---|
Parallel title | Energy and Nutritional Evaluation of Regional Meals |
Author info | Anna Kolesárová, Lucia Zeleňáková, Andrea Mendelová, Jana Mrázová |
Author | Kolesárová Anna |
Co-authors | Zeleňáková Lucia |
Mendelová Andrea | |
Mrázová Jana | |
Source document | Journal of Tourism, Hospitality and Commerce : vědecko-odborný recenzovaný časopis. Roč. 12, č. 2 (2021), s. 18-29. - Brno : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Brno, 2021. ISSN 1804-3836 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
Keywords | gastronómia * potraviny * výživa * jedlá * regióny * Slovensko |
Annotation | Nutričné a energetické vyhodnotenie regionálnych pokrmov Slovenka a porovnanie ich nutričného a energetického príjmu v rámci celého Slovenska - dotazníkový prieskum. Najvyšší energetický príjem z pokrmov bol zaznamenaný v regiónoch stredného Slovenska, naopak najnižšou energetickou hodnotou sa vyznačovali pokrmy v regiónoch východného Slovenska. Porovnávaním údajov severného a južného Slovenska sa taktiež zistili určité rozdiely. Južná časť Slovenska sa vyznačovala vyšším energetickým príjmom ako severná časť Slovenska. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 2021: 2 |