1. Slovenské potravinárstvo čaká náročná úloha prispôsobiť sa normám Európskej únie
Title | Slovenské potravinárstvo čaká náročná úloha prispôsobiť sa normám Európskej únie |
---|---|
Author info | J. Kerekréty |
Author | Kerekréty J. |
Source document | Trend. Roč. 5, č. 14 (1995), s. 16A |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
systematics | 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy |
Keywords | potravinárstvo * potraviny * kvalita výrobkov * kontrola kvality * systém riadenia kvality * HACCP * ISO 9000 * normy medzinárodné * Slovensko * legislatíva * Európska únia |
Annotation | Kontrola kvality za bývalej, centrálne riadenej výroby, a v trhovom mechanizme. Potreba priblíženia potravinárskej legislatívy k zákonom EÚ. Jednotný postup pri zabezpečovaní kvality potravín. Vedecky prepracovaný systém zabezpečovania zdravotnej neškodnosti potravín - Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Normy radu ISO 9000 - riadenie a systém zabezpečovania kvality. Firma Bureau Veritas Slovakia - zavádzanie systémov kvality a certifikácie podľa noriem radu ISO 9000. |
Database | ARTICLES |