Sivák Rudolf a kol.: Slovník znalostnej ekonomiky, Sprint, Bratislava 2011 : doplnková činnosť poľnohospodárskeho podnikateľského subjektu, ktorá plnením neprodukčných funkcií poľnohospodárstva pomáha zachovať kultúrny ráz krajiny. K cieľom agroturizmu, a zároveň aj vidieckeho turizmu patrí celková ochrana životného prostredia a typickej ľudovej architektúry
640.2/.4 - Vedenie stravovacích zariadení. Vedenie ubytovacej a pohostinskej činnosti. Spoločné stravovanie. Ubytovanie
Source of Data Verification
Veľká ekonomická encyklopédia, výkladový slovník AŽ, Sprint, 2002, s. 378 : Schopnosť ubytovacieho zariadenia poskytnúť jednorazovo (naraz) ubytovanie vyjadrené počtom ubytovaných hostí. Základným ukazovateľom kapacity je počet lôžok. Ako pomocné, resp. doplnkové ukazovatele sa používajú aj počet izieb, v kempoch aj počet stanovísk pre autoprívesy, stany a pod.