Počet záznamov: 1
Analýza a predikcia konkurencieschopnosti slovenského cukrovarníckeho a mäsového priemyslu na základe metódy PAM
Názov Analýza a predikcia konkurencieschopnosti slovenského cukrovarníckeho a mäsového priemyslu na základe metódy PAM Preklad názvu Analysis and prediction of competitiveness of the Slovak sugar and meat industry using the PAM method Autorské údaje Dagmar Matošková, Marianna Blahovics Autor Matošková Dagmar Spoluautori Blahovics Marianna Zdrojový dokument Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 4, č. 3 (2004), s. 23-28. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2004. ISSN 1335-6186 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Systematika 339.137 - Konkurencia Heslá priemysel cukrovarnícky * mäsopriemysel * konkurencieschopnosť * trh medzinárodný * trh poľnohospodársky * trh vnútorný * analýzy * metódy * prognózy Anotácia Hodnotenie konkurencieschopnosti cukrovarníckeho a mäsového priemyslu a jej možný vývoj do roku 2013. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Ani jeden zo sledovaných priemyslov nedosiahol v roku 2002 na medzinárodných trhoch komparatívne výhody. V mäsovom priemysle by sme mali konkurencieschopnosť dosahovať na domácich trhoch v 2005-2007, na zahraničných trhoch od roku 2010, v cukrovarníckom priemysle komparatívne výhody na medzinárodných trhoch by sme mohli dosahovať krátko po vstupe do EÚ. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2004: 1-4
článok
Počet záznamov: 1