Počet záznamov: 1  

Economic performance of the Slovak food industry

  1. Názov Economic performance of the Slovak food industry
    Preklad názvuHospodárske výsledky slovenského potravinárskeho priemyslu
    Autorské údajeSvetlana Belešová
    Autor Belešová Svetlana
    Zdrojový dokument Agricultural economics : an international journal = mezinárodní vědecký časopis. Vol. 50, no. 11 (2004), s. 495-501. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2004. ISSN 0139-570X
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Systematika 663/664 - Potravinárstvo
    Heslá potravinárstvo * výsledok hospodársky * vstupy * nákladovosť produkcie * výnosy * odbory výrobné * zisk * 2002-2004
    AnotáciaEkonomicko-finančná pozícia slovenského potravinárskeho priemyslu v roku 2003. Pokles hospodárskeho výsledku potravinárov v porovnaní s rokom 2002. Príčiny poklesu v dôsledku v dôsledku rýchlejšieho poklesu výnosov ako nákladov, pri medziročnom zvýšení nákladovosti výnosov a zároveň poklese výroby. Z celkového počtu prevažovali ziskové podniky, avšak medziročne sa zvýšil podiel stratových na úkor ziskových podnikov. Z najvýznamnejších odborov patrili škrobárenský, cukrovarnícky, cukrovinkársko-pečivárenský s výrobou kávovín medzi odbory, v korých boli všetky podniky ziskové.
    URL http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/58790.pdf
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2004: 7-12

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.