Počet záznamov: 1
Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku
Názov Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku Preklad názvu Gastro-tourism and its opportunities in Slovakia Autorské údaje Mária Pachingerová Autor Pachingerová Mária EUBOBFKSC - Katedra služieb a cestovného ruchu OBF - zrušená Zdrojový dokument IBC. International business cooperation. Roč. 16, č. 1 (2005), s. 13-14. - Bratislava : INFORMEX, 2005. ISSN 1336-2828 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Systematika 338.48 - Cestovný ruch. Politika cestovného ruchu Heslá turistika * jedlá * stravovanie spoločné * ruch cestovný * ruch cestovný domáci * ruch cestovný zahraničný * Slovensko Anotácia Pojem gastronómia. Gastronómia ako súčasť systému spoločného stravovania. Predmet gastronómie a jej prostriedky. Gastroturizmus ako forma cestovného ruchu, zameraná na spoznávanie gastronómie, či už národnej alebo miestnej, spojenej s konzumovaním národných a miestnych špecialít. Gastroturizmus aktívny, pasívny, resp. vnútorný. Na Slovensku sa otvárajú národné reštauraácie cudzej proveniencie, len pomaly sa presadzuje využívanie príležitostí na uplatnenie typickej národnej slovenskej gastronómie. Zaujímavá gastronómia sa dostáva na popredné miesto v rebríčku cieľov cestovania. Základné faktory vývinu tradičnej stravy na Slovensku. Typické slovenské jedlá. Informácie o základe našej národnej gastronómie. Charakter regionálnej gastronómie na Slovensku. Kategória EPC Odborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch Báza dát PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Archív EPC E05 01029-001, OBF - Archív EPC, kópia plného textu Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2005: 1-4
článok
Počet záznamov: 1