Počet záznamov: 1  

Analýza a predikcia vybraných odborov potravinárskeho priemyslu

  1. Názov Analýza a predikcia vybraných odborov potravinárskeho priemyslu
    Preklad názvuAnalysis and prediction of selected branches of the food industry
    Autorské údajeDagmar Matošková
    Autor Matošková Dagmar
    Zdrojový dokument Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 5, č. 1 (2005), s. 47-54. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2005. ISSN 1335-6186
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 663/664 - Potravinárstvo
    Heslá potravinárstvo * cestoviny * múka * výroba * konkurencieschopnosť * výhody komparatívne * ukazovatele * náklady * Slovensko * Európska únia * analýzy * prognózy dlhodobé
    AnotáciaV článku je hodnotená konkurencieschopnosť podnikov vyrábajúcich mlynské, cestovinárske, pekárske a pečivárenské produkty v roku 2002 a jej možný vývoj do roku 2013 na základe metódy matice analýzy politiky - PAM. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Komparatívne výhody dosiahli v roku 2002 všetky sledované priemyselné odbory okrem cestovinárskeho. Na domácich trhoch bol neúspešný len pekárenský priemysel. Predpovede situácie po vstupe SR do EÚ.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2005: 1-4

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.