Počet záznamov: 1  

Terminológia v potravinárskom marketingu

  1. Názov Terminológia v potravinárskom marketingu
    Autorské údajeMarta Karkalíková, Alica Lacková
    Autor Karkalíková Marta EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená
    Spoluautori Lacková Alica EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená
    Zdrojový dokument Vybrané problémy obchodnej a marketingovej terminológie : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie konanej na počesť Prof. Marty Kulčákovej, CSc.. S. 106-109. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 1999. ISBN 80-225-1185-4
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 339.138 - Marketing
    Heslá potravinárstvo * terminológia * marketing strategický * spotrebitelia
    AnotáciaV podmienkach tfhového mechanizmu sa aj v potravinárskych podnikoch, ak chcú prosperovať, musí uplatňovať marketingová stratégia, t.j. spôsob riadenia a usmerňovania hospodárskej činnosti podniku podľa požiadaviek trhu. Podnik musí zároveň aktívne ovplyvňovať trh za účelom splnenia podnikových cieľov. Orientácia podniku na výrobky (zlepšovanie úžitkových vlastností), na spotrebiteľa.(jeho ochrana, pravdivá informovanosť o kvalite a pod.). Výklad pojmov energetická, výživná, hygienická a senzorická hodnota, výživová a úžitková hodnota. Na základe dokonalého poznania vlastných výrobkov, porovnávania úžitkových hodnôt s požiadavkami spotrebiteľov, možno formulovať stratégiu podniku a rozsah budúceho trhu.
    Báza dátČLÁNKY

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.