Počet záznamov: 1  

Konkurenčná schopnosť odvetvia živočíšnej výroby vo vybraných kandidátskych krajinách pred vstupojm do EÚ

  1. Názov Konkurenčná schopnosť odvetvia živočíšnej výroby vo vybraných kandidátskych krajinách pred vstupojm do EÚ
    Preklad názvuCompetitiveness of livestock sector in selected EU candidate countries
    Autorské údajeCemal Atici, Goksel Armagan, Peter Szovics
    Autor Atici Cemal
    Spoluautori Armagan Goksel
    Szovics Peter
    Zdrojový dokument Acta oeconomica et informatica : vedecký časopis pre ekonomiku a informatiku v poľnohospodárstve. Roč. 7, č. 2 (2004), s. 53-56. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2004. ISSN 1335-2571
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 636/639 - Chov zvierat. Produkty domácich zvierat a zveriny. Poľovníctvo. Rybárstvo
    Heslá výroba živočíšna * výrobky poľnohospodárske * výrobky živočíšne * konkurencieschopnosť * Európska únia
    AnotáciaHodnotenie súčasného stavu sektora živočíšnej výroby v kandidátskych krajinách EÚ vo vybraných výrobkoch ako sú mäso, mlieko, syry a vajíčka s dôrazom na konkurencieschopnosť. Ukazovateľ komparatívnych výhod bol aplikovaný s cieľom určenia konkurenčnej schopnosti vybraných výrobkov. Výsledky dokazujú, že Lotyšsko má komparatívnú výhodu v masle, Maďarsko v hydine a Bulharsko v chove oviec a kôz v porovnaní s ostatnými krajinami. EÚ liberalizuje spoločnú poľnohospodársku politiku, a preto je potrebné aby pristupujúce krajiny boli obozretné v oblasti ďalšej podpory živočíšnej výroby a mali by vykonať nevyhnutné zmeny na zvýšenie konkurenčnej schopnosti tohto odvetvia.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2004: 1-2

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.