Počet záznamov: 1
Konkurencieschopnosť potravinárskeho priemyslu SR v súčasnom podnikateľskom prostredí
Názov Konkurencieschopnosť potravinárskeho priemyslu SR v súčasnom podnikateľskom prostredí Autorské údaje Alena Tršťanská Autor Tršťanská Alena EUBFPMKPO - Katedra podnikovohospodárska FPM Zdrojový dokument Podnikanie a konkurencieschopnosť firiem : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie : 15.5.-16.5.2008 Podhájska. S. 370-373. - Bratislava : Katedra podnikovohospodárska FPM EU, 2008. ISBN 978-80-225-2552-7 Druh dokumentu rozpis článkov zo zborníkov Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Systematika 663/664 - Potravinárstvo Heslá potravinárstvo * potraviny * mäso * priemysel mliekarský * potraviny mrazené * konkurencieschopnosť * trh * bilancia obchodná * vývoz Anotácia Problémy potravinárskeho priemyslu v SR: kapacitná predimenzovanosť sektora, nízka konkurencieschopnosť na zahraničnom i domácom trhu, technologické zaostávanie a ďalšie. Negatívna obchodná bilancia. Zvýšenie exportu ako základný predpoklad zvýšenia prosperity potravinárskeho priemyslu v SR. Adaptácia poľnohospodárstva na nové podmienky po vstupe do Európskej únie. Kategória EPC Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách Báza dát PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Archív EPC E08 00774-033, FPM - Archív EPC, originál dokumentu
článok
Počet záznamov: 1