Počet záznamov: 1
Selected aspects of the internal and external competitiveness of Slovak agricultural and food products
Názov Selected aspects of the internal and external competitiveness of Slovak agricultural and food products Preklad názvu Vybrané aspekty vnútornej a vonkajšej konkurencieschopnosti slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov Autorské údaje Dagmar Matošková, Jozef Gálik Autor Matošková Dagmar Spoluautori Gálik Jozef Zdrojový dokument Agricultural economics. Vol. 55, no. 2 (2009), s. 84-93. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2009. ISSN 0139-570X Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu angličtina Krajina vydania Česká republika Systematika 339.137 - Konkurencia Heslá poľnohospodárstvo * potravinárstvo * výrobky * konkurencieschopnosť * efektívnosť * náklady a ceny * obchod zahraničný * saldo * segmentácia trhu * Európska únia Anotácia Hodnotenie konkurencieschopnosti slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov po vstupe SR do EÚ. Napriek zvýšenej dotačnej podpore a plnej liberalizácii obchodu máme z hľadiska konkurencieschopnosti značné rezervy. Príčinou je hlavne nedostatočná efektívnosť výroby a nedostatočná inovatívna činnosť. Väčšina poľnohospodárskych komomdít sa vyrába rentabilne len vďaka dotáciám. Rozhodujúci podiel na zhoršujúcom sa salde obchodnej bilancie má spracovateľský priemysel. Z hľadiska konkrétnych komodít na na trhoch EÚ dobre uplatňujú obilniny, slad, pšeničná múka, mliečne výrobky, živý hovädzí dobytok a ovčie mäso. URL http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/04264.pdf Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2009: 1-6
článok
Počet záznamov: 1