Počet záznamov: 1  

Možnosti zvyšovania konkurenčnej schopnosti podnikov

  1. Názov Možnosti zvyšovania konkurenčnej schopnosti podnikov
    Autorské údajeDaniela Chorváthová
    Autor Chorváthová Daniela EUBFPMKPM - Katedra manažmentu FPM
    Zdrojový dokument Slovensko v Európskej únii : zborník z celoštátnej konferencie s medzinárodnou účasťou : Bratislava, 30. septembra 2009. S. 153-162. - Bratislava : Akadémia policajného zboru v Bratislave, 2009. ISBN 978-80-8054-477-5
    PoznámkyRes. angl., slov. bibliogr. odkazy
    Druh dokumenturozpis článkov z elektronických zdrojov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 339.137 - Konkurencia
    Heslá podnik * konkurencieschopnosť * prostredie podnikateľské * inovácia * inovácia výrobkov * služby
    AnotáciaV Európskej únii aj na Slovensku inovácie podporujú ekonomický rozvoj. Ak chceme inovácie správne uskutočniť, musíme inovovať produkty, služby, podnikové procesy. Poznanie trhu a zákazníka je kľúčom k úspešným inováciám. Inovácie musia prinášať hodnotu nielen zákazníkovi, ale aj podniku. Podnik by mal sledovať vývoj okolo seba. Inovovať je potrebné už vtedy, keď podnik je úspešný. Konkurencieschopnosť podnikov by mala byť určovaná schopnosťou inovácií vlastných produktov a služieb. Súčasná výhoda Slovenska - lacná pracovná sila je časovo obmedzená, a preto by si mali podniky už dnes vytvárať podmienky na budúce inovačné aktivity. Na Slovensku ešte nie je úplne rozvinuté priaznivé proinovatívne podnikateľské prostredie, o čom svedčí aj slabá inovatívnosť podnikov. Rast slovenských podnikov by mal byť založený na vlastných znalostných zdrojoch, vzdelaní, inováciách a širokej škále diferencovaných produktov a služieb.
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE10 00603-003, originál dokumentu

    článok

    článok

    Do košíka