Počet záznamov: 1  

Prejavy internacionalizácie podnikania vo vybranom odbore potravinárskeho priemyslu

  1. Názov Prejavy internacionalizácie podnikania vo vybranom odbore potravinárskeho priemyslu
    Autorské údajeLadislav Mura, Tomáš Löster
    Autor Mura Ladislav
    Spoluautori Löster Tomáš
    Zdrojový dokument Ekonomika a management : vědecký časopis Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze. Č. 1 (2011). - Praha : Podnikohospodářská fakulta VŠE v Praze, 2011. ISSN 1802-8934 Obr.
    PoznámkyPopis urobený: 29. 9. 2011. - Res. angl. Bibliogr. odkazy. - Požaduje sa Microsoft Internet Explorer
    Druh dokumenturozpis článkov z elektronických zdrojov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Systematika 65.011.1 - Politika podnikania. Podniková stratégia
    Heslá podnikanie medzinárodné * podnik * konkurencia * integrácia ekonomická medzinárodná * fúzie * priemysel potravinársky * výrobky poľnohospodárske * internacionalizácia
    AnotáciaPrehlbujúca medzinárodná interdependencia, svetová globalizácia a integračné procesy spôsobujú, že jednotlivé podnikateľské subjekty sú čoraz viac účastníkmi medzinárodného podnikania a musia čeliť narastajúcemu konkurenčnému tlaku. Podnikateľská prax ukazuje, že bez internacionalizácie podnikateľskej činnosti majú podnikateľské subjekty výrazne ťažšiu pozíciu v konkurenčnom boji. Internacionalizácia podnikania zasiahla aj potravinársky priemysel, vrátane odvetvia mliekarenstva. Konkurenčný tlak núti mliekarenské podniky k diverzifikácii ich produktového portfólia. Medzinárodné podnikanie sa v praxi prejavuje formou fúzií, akvizícií, strategických partnerstiev alebo podnikateľských sietí a prináša jednotlivým členom efektívne využitie spracovateľských kapacít a zvyšovanie trhového podielu na trhu. Zhodnotenie prejavu internacionalizácie podnikania vo vybranom odvetví potravinárskeho priemyslu, ktorým je odvetvie mliekarenstva.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2011: 1

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF290.8 KBverejne dostupné
    článok

    článok

    Do košíka