Počet záznamov: 1  

Manažment marketing výroby a odbytu zeleniny v podmienkach Slovenskej republiky

  1. Názov Manažment marketing výroby a odbytu zeleniny v podmienkach Slovenskej republiky
    Preklad názvuManagement marketing vegetable production and marketing in the Slovak Republic
    Autorské údajeDušan Šimo, Ladislav Mura, Pavel Žufan
    Autor Šimo Dušan
    Spoluautori Mura Ladislav
    Žufan Pavel
    Zdrojový dokument Acta oeconomica Universitatis Selye : vedecký recenzovaný časopis. Roč. 1, č. 2 (2012), s. 185-196. - Komárno : Univerzita J. Selyeho v Komárne, 2012. ISSN 1338-6581
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 633/635 - Poľné plodiny. Ovocinárstvo. Záhradkárstvo
    Heslá manažment * marketing * Slovensko * odbyt * spotreba * produkcia * zelenina
    AnotáciaPosúdenie aktuálnych problémov výroby a odbytu zeleniny. Pestovateľské plochy, produkcia zeleniny v SR má klesajúci trend, ale spotreba na obyvateľa sa mierne zvyšuje. Ponuka zeleniny na trhu je primeraná dopytu zásluhou každoročne narastajúceho dovozu najmä z vyspelých krajín Európskej únie. Domáci farmári, ale aj záhradkári postupne zanechávajú pestovanie zeleniny najmä z dôvodu nízkej konkurencieschopnosti, ale aj ďalších faktorov. Zelenina prestáva byť už sezónnou, komoditou. Ponuka zeleniny v obchodných reťazcoch je celoročná, ale v obdobiach mimo sezóny podstatne s vyššou spotrebiteľskou cenou. V Slovenskej republike máme tradície, primerané pôdnoklimatické podmienky pre špeciálnu rastlinnú produkciu, vysoký podiel nezamestnaných na vidieku ale zvyšujúci sa podiel dovozu zeleniny. Riešenie aktuálnych problémov pestovania zeleniny predpokladá komplexné systémové manažérske a najmä ekonomické, legislatívne a ďalšie prístupy štátnej správy profesijných zväzov vedeckovýskumnej základne, ale aj pestovateľov zeleniny.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2012: 1-2

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.