Počet záznamov: 1  

Rozchod s tradíciou a nekritická poddajnosť ako vybrané problematické aspekty globalizácie

  1. Názov Rozchod s tradíciou a nekritická poddajnosť ako vybrané problematické aspekty globalizácie
    Súbežný názovTradition rupture and uncritical manageability as chosen problematic aspects of globalization
    Autorské údajeMarián Vongrej
    Autor Vongrej Marián EUBFNHKET - Katedra ekonómie FNH
    Zdrojový dokument Vybudovanie laboratória makroekonomických analýz a prognóz II. : recenzovaný zborník príspevkov z vedeckého a odborného workshopu v rámci riešeného projektu OPVaV : vytvorenie excelentného pracoviska ekonomického výskumu pre riešenie civilizačných výziev v 21. storočí : Bratislava 29. apríl 2013. [S. 1-6] CD-ROM. - [Bratislava] : [Vydavateľstvo EKONÓM], [2013]. ISBN 978-80-225-3616-5
    Výstup z projektu ITMS 26240120032 Vytvorenie excelentného pracoviska ekonomického výskumu pre riešenie civilizačných výziev v 21. storočí
    PoznámkyITMS 26240120032
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 339.9 - Medzinárodné hospodárske vzťahy. Svetové hospodárstvo
    Heslá globalizácia * vzťahy medzinárodné * spolužitie mierové * bezpečnosť * problémy globálne * psychológia * psychológia sociálna
    AnotáciaPríspevok sa venuje ďalším záverečným štyrom z ôsmych "smrteľných" hriechov globalizácie podľa K. Lorenza - genetický úpadok, rozchod s tradíciou, nekritická poddajnosť, jadrové zbrane. Je potrebné, aby každý jednotlivec začal sám od seba snažiť sa "činiť pokánie" a správať sa podľa zlatého pravidla – t.j. robiť to, čo chceme, aby druhí robili nám, resp. nekonať tak, ako nechceme, aby druhí konali voči nám.
    Kategória EPCPublikované pozvané príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE13 00422-023, originál dokumentu

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.