Počet záznamov: 1  

Ekonomická výkonnosť slovenského potravinárstva v kontexte EÚ

  1. Názov Ekonomická výkonnosť slovenského potravinárstva v kontexte EÚ
    Súbežný názovEconomic performance Slovak food industry in the EU context
    Autorské údajeMiroslav Grznár
    Autor Grznár Miroslav EUBFPMKPM - Katedra manažmentu FPM
    Zdrojový dokument Stratégia rozvoja agropotravinárstva a konkurenčná schopnosť agropotravinárskych podnikov III. : [recenzovaný zborník vedeckých prác]. S. 61-69. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2014. ISBN 978-80-225-3859-6
    Výstup z projektu VEGA 1/0026/12 Stratégia rozvoja agropotravinárstva a konkurenčná schopnosť agropotravinárskych podnikov SR
    PoznámkyVEGA 1/0026/12
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 663/664 - Potravinárstvo
    Heslá potravinárstvo * Slovensko * Európska únia * spotreba * konkurencieschopnosť * dovoz * vývoz
    AnotáciaPotravinársky priemysel v EÚ a v SR. Segmentácia krajín EÚ podľa objemu hrubej potravinárskej produkcie zaraďuje SR do posledného segmentu. Produkciu významne ovplyvňuje objem fixného kapitálu a výrobná spotreba. Pozitívny je rýchly rast potravinárskej produkcie na Slovensku. Slovenský potravinársky priemysel stráca svoje konkurenčné pozície, čo sa prejavuje najmä rýchlejším rastom dovozu ako vývozu.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE14 00259-008, originál dokumentu

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.