Počet záznamov: 1  

Metódy oceňovania úbytku majetku rovnakého druhu a ich vplyv na verný a pravdivý obraz

  1. Názov Metódy oceňovania úbytku majetku rovnakého druhu a ich vplyv na verný a pravdivý obraz
    Autorské údajeRenáta Pakšiová, Marianna Kršeková, Zuzana Kubaščíková
    Autor Pakšiová Renáta EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI
    Spoluautori Kršeková Marianna EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI
    Kubaščíková Zuzana EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI
    Zdrojový dokument Účtovníctvo - audítorstvo - daňovníctvo : v teórii a praxi. Roč. 23, č. 6 (2015), s. 2-7. - Bratislava : Slovenská komora certifikovaných účtovníkov, 2015. ISSN 1335-2024
    Výstup z projektu VEGA 1/0069/13 Koncepcia verného a pravdivého zobrazenia skutočnosti v kontexte platnej legislatívy účtovníctva z pohľadu audítorskej profesie
    PoznámkyVEGA 1/0069/13
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 657.1/.2 - Účtovné systémy. Účtovné metódy
    Heslá oceňovanie * výkonnosť podniku * výsledok hospodársky * účtovníctvo podvojné * harmonizácia * Európska únia * smernice
    AnotáciaAnalýza oblasti vplyvu metódy oceňovania úbytku majetku rovnakého druhu ( zameniteľného majetku) na meranie výkonnosti podniku prostredníctvom výsledku hospodárenia, s ohľadom na možnosti členských krajín EÚ, v súlade so Smernicou Európskeho Parlamentu a Rady 2013/34/EÚ z 26. júna 2013 o ročných účtovných závierkach, konsolidovaných účtovných závierkách a súvisiacich správach určitých druhov podnikov, povoliť aj metódu LIFO ako alternatívu k doteraz povoleným metódam stanovenia ocenenia úbytku majetku rovnakého druhu.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE15 00608-001, kópia plného textu
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2015: 1-6

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.