Počet záznamov: 1  

Ekonomicko-sociálne aspekty potravinárstva

  1. Názov Ekonomicko-sociálne aspekty potravinárstva
    Súbežný názovEconomic and social aspects of food industry
    Autorské údajeDagmar Matošková, Eva Uhrinčaťová
    Autor Matošková Dagmar
    Spoluautori Uhrinčaťová Eva
    Zdrojový dokument Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 15, č. 1 (2015), s. 27-41 online. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2015. ISSN 1338-6336
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 663/664 - Potravinárstvo
    Heslá potravinárstvo * priemysel potravinársky * Slovensko * situácia hospodárska * zamestnanci * mzdy * produktivita práce * náklady * rentabilita * hodnota pridaná * analýza regresná
    AnotáciaČlánok hodnotí ekonomickú situáciu potravinárstva v SR vo vzťahu k jeho ekonomicko-sociálnym aspektom a identifikuje ekonomické ukazovatele s efektom na zamestnanosť v potravinárskom priemysle. Potravinárske podniky sa snažia zvyšovať konkurencieschopnosť svojich výrobkov na domácom a zahraničných trhoch okrem iného prostredníctvom zvyšovania produktivity práce a znižovania nákladovosti s dopadom na počet zamestnancov, ktorý v období rokov 2008-2013 v potravinárskom sektore klesol o pätinu. Z regresnej analýzy vyplýva, že k významným ukazovateľom s vplyvom na mzdy zamestnancov v potravinárskom priemysle patrí pridaná hodnota, majetok, záväzky a náklady fariem.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2015: 1

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF820.8 KBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.