Počet záznamov: 1  

Nové prístupy k výžive - funkčné potraviny

  1. Názov Nové prístupy k výžive - funkčné potraviny
    Súbežný názovNew approaches to nutrition - functional foods
    Autorské údajeVanda Rogovská, Miroslava Čukanová
    Autor Rogovská Vanda EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená
    Spoluautori Čukanová Miroslava EUBOBFKSC - Katedra služieb a cestovného ruchu OBF - zrušená
    Zdrojový dokument MERKÚR 2015 : the proceedings of the international scientific conference for PhD. students and young scientists : Virt, December 3 - 4, 2015. S. 246-257 CD-ROM. - Bratislava : Publisher EKONÓM, 2015 / Drábik Peter ; Krnáčová Paulína ; Pajtinková - Bartáková Gabriela ; Karlíček Miroslav ; MERKÚR 2015 International scientific conference for PhD. students and young scientists. ISBN 978-80-225-4179-4
    Výstup z projektu VEGA 1/0635/14 Stav a perspektívy rozvoja trhu biopotravín, tradičných a regionálnych potravín na Slovensku
    PoznámkyVEGA 1/0635/14
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 663/664 - Potravinárstvo
    Heslá potraviny * výživa * čokoláda * ochrana zdravia
    AnotáciaPríspevok predstavuje úvod do problematiky funkčných potravín. Snahou je zodpovedať nasledovné otázky: „Čo sú to funkčné potraviny? Vieme, čo konzumujeme? Je konzumácia čokolády – ako jednej z funkčných potravín - vôbec zdravá?“ Prvá časť príspevku ponúka odpovede na tieto otázky z teoretického hľadiska. V druhej časti autorky analyzujú výsledky anonymného dotazníkového dopytovania na vzorke 115 respondentov. Prieskum trhu formou dotazníka bol zameraný na znalosti respondentov o funkčných potravinách, a to najmä čokolády. Hodnotené sú aj spotrebné návyky respondentov pri nákupe čokolády a čokoládových výrobkov.
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Odkazy (1) - PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE16 00002-017, originál dokumentu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Archív publikačnej činnosti930.1 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.