Počet záznamov: 1  

Dopady transferového oceňovania na zdaňovanie nadnárodných spoločností

  1. Názov Dopady transferového oceňovania na zdaňovanie nadnárodných spoločností
    Autorské údajeAdela Feranecová
    Autor Feranecová Adela EUBPHFKRP - Katedra finančného riadenia podniku PHF
    Zdrojový dokument Zlepšovanie procesov pomocou štatistických metód VII. (2016) : zborník príspevkov zo 7. medzinárodnej vedeckej konferencie : 25.-29.7.2016, Košice, Slovenská republika. S. 87-98 CD-ROM. - Košice : Katedra kvantitatívnych metód PHF EU, 2016 / Jakub Vincent ; Bobenič Hintošová Aneta ; Zlepšovanie procesov pomocou štatistických metód Medzinárodná vedecká konferencia. ISBN 978-80-225-4258-6
    PoznámkyPríspevok je súčasťou projektu Nadácie Slovenskej sporiteľne s názvom "Podpora publikačnej činnosti mladých vedeckých pracovníkov na PHF EU v Košiciach"
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 336.2 - Dane. Poplatky. Dávky. Odvody
    Heslá oceňovanie transferové * metódy * spoločnosti nadnárodné * zdaňovanie
    AnotáciaVzťahy medzi členmi skupiny nadnárodných spoločností umožňujú, aby členovia skupiny zaviedli v rámci skupiny špeciálne podmienky, odlišné od podmienok, ktoré by stanovili členovia skupiny, keby vystupovali ako nezávislé spoločnosti obchodujúce na voľnom trhu. Na zabezpečenie správneho používania prístupu podľa samostatných jednotiek prijali členské krajiny OECD princíp nezávislého vzťahu, ktorý eliminuje vplyv špeciálnych podmienok na úrovni zisku. Medzinárodná právna úprava, právna úprava na území SR. Metódy transferového oceňovania. Princíp nezávislého vzťahu, kontrolované a nekontrolované transakcie.
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE16 00575-012, originál dokumentu

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.