Počet záznamov: 1  

Consumer knowledge about food labelling in Slovakia

  1. Názov Consumer knowledge about food labelling in Slovakia
    Preklad názvuZnalosti spotrebiteľov o označovaní potravín na Slovensku
    Autorské údajeFerdinand Daňo, Paulína Krnáčová
    Autor Daňo Ferdinand EUBOBFKMA - Katedra marketingu OBF
    Spoluautori Krnáčová Paulína EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená
    Zdrojový dokument2016 M-Sphere Book of papers : selected papers presented at 5th International M-Sphere conference for multidisciplinarity in science and business : Dubrovnik, Croatia, 27th-29th October 2016. Pp. 212-221 online. - [Zagreb] : Accent, 2016 ; M-Sphere conference for multidisciplinarity in science and business International conference. ISBN 978-953-7930-11-0
    Výstup z projektu VEGA 1/0134/14 Podpora inovácií v distribučných procesoch prostredníctvom zavádzania moderných technológií a optimalizácie logistických činností so zameraním na zníženie záťaže životného prostredia a na zvyšovanie kvality života
    PoznámkyVEGA 1/0134/14
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaChorvátsko
    Systematika 366 - Spotrebiteľ a jeho problémy
    Heslá spotrebitelia * správanie spotrebiteľa * informácie * označovanie tovarov * potraviny * výrobky poľnohospodárske * Slovensko * Európska únia * politika spotrebiteľská * legislatíva
    AnotáciaEurópska a slovenská legislatíva označovania potravín. Vyhodnotenie čiastkových výsledkov základného kvantitatívneho prieskumu z decembra 2015 o označovaní potravín (formou online dotazníka) zameraného na záujem spotrebiteľov, povedomie spotrebiteľov a znalosť spotrebiteľov. V rámci spotrebiteľských znalostí označovania potravín sa výskum zameral na tieto oblasti: z akých zdrojov získavajú spotrebitelia informácie o označovaní potravín, či trpia nedostatkom informácií o označovaní potravín, či vedia, ktoré informácie sú na potravinách povinné a aká je úroveň spotrebiteľskej znalosti označovania potravín či znalosť štátnych kontrolných orgánov. Riziká nedostatočného alebo zavádzajúceho značenia. Odporúčania a návrhy praktických krokov na zvýšenie úrovne spotrebiteľskej znalosti označovania potravín.
    Kategória EPCPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE16 01460-001, kópia plného textu

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.