Počet záznamov: 1  

Comparing Two Distance Measures in the Spatial Mapping of Food Deserts: The Case of Petržalka, Slovakia

  1. Názov Comparing Two Distance Measures in the Spatial Mapping of Food Deserts: The Case of Petržalka, Slovakia
    Preklad názvuPorovnanie dvoch meraní vzdialeností v priestorovom mapovaní potravinových púští: prípad Petržalky na Slovensku
    Autorské údajeKristína Bilková, František Križan, Marcel Horňák, Peter Barlík, Pavol Kita
    Autor Bilková Kristína
    Spoluautori Križan František
    Horňák Marcel
    Barlík Peter
    Kita Pavol EUBOBFKMA - Katedra marketingu OBF
    Zdrojový dokument Moravian Geographical Reports : international, fully peer-reviewed journal. Vol. 25, no. 2 (2017), pp. 95-103. - Brno : The Czech Academy of Sciences. ISSN 1210-8812
    PoznámkyRegistrovaný: Scopus
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá Slovensko * potraviny * siete maloobchodné * zákazníci * systémy informačné geografické
    AnotáciaPotravinové púšte ako predmet geografického výskumu. Dostupnosť veľkých maloobchodných jednotiek ako jeden zo základných a často používaných ukazovateľov vedúcich k identifikácii a mapovaniu potravinových púští. Euklidovská vzdialenosť a vzdialenosť medzi pouličnými sieťami patrí medzi najčastejšie používané prístupy, hoci môžu viesť k mierne odlišným výsledkom. Porovnanie rôznych prístupov k dostupnosti v obchodoch s potravinami a posúdenie rozdielov vo výsledkoch získaných týmito metódami. Prístupnosť bola meraná pre centrály obytných blokov s aplikáciami rôznych prístupových opatrení v prostredí GIS. Výsledky naznačujú silnú korešpondenciu medzi Euklidovskou vzdialenosťou a trochu presnejším prístupom vzdialenosti na ulici, ktorý sa uplatňuje v prípade mestského prostredia Bratislavy-Petržalky na Slovensku.
    Kategória EPCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
    Registrované vWOS
    Registrované vSCOPUS
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE17 00406-001, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF3.5 MBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.