Počet záznamov: 1  

Vybrané metódy hodnotenia bonity podniku

  1. Názov Vybrané metódy hodnotenia bonity podniku
    Preklad názvuSelected Methods of Assessing the Company's Creditworthiness
    Autorské údajeJozef Lukáč
    Autor Lukáč Jozef EUBPHFKRP - Katedra finančného riadenia podniku PHF
    Zdrojový dokument EUKER: European Union Knowledge Economy Review : scientific journal. Vol. 5, no. 1 (2017), s. 16-22 online. - Vranov nad Topľou : European Union Knowledge Economy Pass, 2017. ISSN 1339-2786
    PoznámkyI-17-105-00 "Hodnotenie ekonomickej a finančnej výkonnosti malých a stredných podnikov v krajinách V4" (Projekt mladých vedeckých pracovníkov a doktorandov)
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá hodnota podniku * analýza finančná * bonita * diagnostika podniková * modely ekonomicko-matematické * kapitál cudzí
    AnotáciaPredpovedanie finančnej situácie podniku je dôležité, pretože dobre pripravená prognóza finančných výsledkov pomáha definovať budúce postavenie spoločnosti na trhu. Akékoľvek finančné rozhodovanie musí byť podložené finančnou analýzou. Preto jednou z rozhodujúcich fáz finančného manažmentu je finančná analýza. Finančná analýza prostredníctvom predikčných modelov je v súčasnosti jednou z najbežnejších spôsobov zisťovania finančnej situácie podnikov. Finančná analýza prostredníctvom predikčných modelov hovorí, kam podnik smeruje, či je na ceste k bankrotu, alebo či má dobrú finančnú situáciu. Charakteristika finančnej analýzy prostredníctvom bonitných modelov – Index bonity, Tamariho index a KAMF model a ich následná aplikácia vo vybranom podniku.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE17 00788-001, kópia plného textu
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2017: 1

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Archív publikačnej činnosti472.4 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.