Počet záznamov: 1  

Vybrané aspekty ekonomiky potravinárskeho priemyslu a zahranično-obchodná výmena krajín EÚ

  1. Názov Vybrané aspekty ekonomiky potravinárskeho priemyslu a zahranično-obchodná výmena krajín EÚ
    Preklad názvuSelected aspects of food industry economics and foreign trade of EU countries.
    Autorské údajeDagmar Matošková, Jozef Gálik
    Autor Matošková Dagmar
    Spoluautori Gálik Jozef
    Zdrojový dokument Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 17, č. 1 (2017), s. 31-52. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2017. ISSN 1338-6336
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá agropotravinárstvo * obchod zahraničný * hodnota pridaná * dovoz * vývoz * mzdy * sebestačnosť * výroba poľnohospodárska * potravinárstvo * Slovensko * Európska únia
    AnotáciaAnalýza ekonomicko-sociálnych aspektov potravinárskeho priemyslu a zahraničnej agropotravinárskej obchodnej výmeny krajín EÚ. Vývoj vybraných ukazovateľov na úrovni celého sledovaného zoskupenia, aj na úrovni jednotlivých štátov a odborov. Z analýzy vyplýva, že produkcia potravín a nápojov v EÚ rastie. Najväčším producentom potravín je Nemecko, príspevok SR je minimálny. Väčšina starých členských krajín EÚ dosahuje niekoľkonásobne vyššiu produktivitu práce z pridanej hodnoty ako SR. Finančný objem agropotravinárskeho zahraničného obchodu EÚ sa postupne zvyšuje, pričom dlhodobo dosahuje zápornú obchodnú bilanciu s agrárnymi komoditami a kladnú obchodnú bilanciu s potravinárskymi komoditami.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2017: 1

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF2.2 MBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.