Počet záznamov: 1  

Kvalitatívne zlepšenie premeny trhov práce vo V4

  1. Názov Kvalitatívne zlepšenie premeny trhov práce vo V4
    Autorské údajeMartin Hudcovský
    Autor Hudcovský Martin EUBFNHKHP - Katedra hospodárskej politiky FNH
    Zdrojový dokument Makroekonomické súvislosti hospodárskej politiky v globalizovanej spoločnosti : vedecké state riešiteľov projektu OP VaV: Vytvorenie excelentného pracoviska pre ekonomický výskum na riešenie civilizačných výziev v 21. storočí“ (ITMS 26240120032) spolufinancovaného zo zdrojov Európskej únie. S. 73-81 CD-ROM. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2019 / Fifeková Elena ; Brinčíková Zuzana ; Luchava Ján. ISBN 978-80-225-4621-8
    Poznámky[ITMS 26240120032]
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá trh práce * zdroje ľudské * Vyšehradská štvorka * nezamestnanosť
    AnotáciaAnalýza kvality rastu zamestnanosti pomocou meraní pravdepodobnosti prechodu jednotlivcov z nezamestnaných na zamestnaných s ohľadom na niektoré kvalitatívne faktory. Odhady pravdepodobnosti prechodu rozdelené do troch kvalitatívne rozdielnych období pri ktorých identifikuje ako lídra vo výkonnosti ČR. Poukázanie na dramatický rast pravdepodobnosti prechodu do zamestnania sa najmä v SR u dlhodobo nezamestnaných, mladých a jednotlivcov žijúcich v neurbanizovaných sídlach krajiny. Konštatovanie posunu v tejto oblasti najmä pre SR a naznačenie konvergenčného procesu pri jednotlivých pravdepodobnostiach prechodu od nezamestnaných ku zamestnaným, ale s dôrazom, že ČR a Maďarsko sú naďalej lídrom v zamestnávaní nezamestnaných s veľkým náskokom.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE19 00245-011, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF412.1 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.