Počet záznamov: 1  

Stravovanie zamestnancov v čase koronavírusu

  1. Názov Stravovanie zamestnancov v čase koronavírusu
    Autorské údajeTatiana Mičudová
    Autor Mičudová Tatiana
    Zdrojový dokument Účtovníctvo ROPO a obcí v praxi : mesačník plný informácií z oblasti účtovníctva, daní, práva a miezd pre rozpočtové, príspevkové organizácie a obce. Roč. 15, č. 4 (2020), s. 25-28. - Bratislava : Wolters Kluwer, 2020. ISSN 1337-0197
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá zamestnávatelia * zamestnanci * stravovanie zamestnancov * zákony * gastronómia * spoločnosť * sprostredkovatelia * koronavírus
    AnotáciaVeľa zamestnávateľov na Slovensku umožnilo svojim zamestnancom počas korovankrízy COVID-19, pracovať z domu, formou tzv. home office. Zamestnávateľ má však povinnosť zabezpečovať týmto zamestnancom stravovanie, ak je ich pracovná zmena dlhšia ako štyri hodiny. Z §152 ods 3 Zákonníka práce vyplýva pre zamestnávateľa nielen povinnosť zabezpečovať stravovanie pre svojich zamestnancov, ale aj povinnosť prispievať na jedlo. Jednou z najčastejších foriem zabezpečenia stravovania svojim zamestnancom je poskytovanie stravných lístkov. Predajcovia gastrolístkov ponúkajú zamestnávateľom v tejto dobe namiesto gastrolístkov gastrokarty. Tieto spoločnosti zabezpečujú aj distribúciu týchto kariet priamo zamestnancom, cez svojich kuriérov. Zamestnávateľ dáva tejto spoločnosti pokyn na akú sumu treba zamestnancovi dobiť kredit.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2020: 4

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.