Počet záznamov: 1  

Komparácia frazeologizmov a idiómov v slovenčine a vo francúzštine

  1. Názov Komparácia frazeologizmov a idiómov v slovenčine a vo francúzštine
    Súbežný názovComparison of Phraseologies and Idioms in Slovak and French
    Autorské údajeElena Melušová
    Autor Melušová Elena EUBFAJKRS - Katedra románskych a slovanských jazykov FAJ
    Zdrojový dokument Cudzie jazyky v premenách času XI : recenzovaný zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie = Reviewed Conference Proceedings from an International Scientific Conference : pod záštitou rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave prof. Ing. Ferdinanda Daňa, PhD. = under the Patronage of the Rector of the University of Economics in Bratislava. S. 63-70 online. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2021 / Kvapil Roman ; Adamcová Lívia ; Gašová Zuzana ; Grigorjanová Tatjana ; Cudzie jazyky v premách času XI medzinárodná vedecká konferencia. ISBN 978-80-225-4823-6
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá jazykoveda * frazeológia * prekladateľstvo * preklady * slovenčina * francúzština * zásoba slovná
    AnotáciaDefinovanie termínov frazeologizmus a idióm v slovenčine a vo francúzštine podľa slovenských a francúzskych lingvistov. Príklady na základe definície pre obe skupiny termínov v uvedených jazykoch a porovnanie ich použitia pri preklade. Relevantné faktory pri vzniku a používania niektorých idiómov a frazeologizmov (tradícia, reálie či spôsob života), pričom v sledovaných jazykoch sa môže uplatňovať rovnaký faktor, niekedy však celkom rozdielny, čo spôsobuje nepreložiteľnosť idiómov.
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE21 00266-008, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF300.5 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.