Počet záznamov: 1  

A Symbiotic Relationship of Language and Culture

  1. Názov A Symbiotic Relationship of Language and Culture
    Súbežný názovSymbiotický vzťah jazyka a kultúry
    Autorské údajeTatiana Hrivíková
    Autor Hrivíková Tatiana EUBFAJKIK - Katedra interkultúrnej komunikácie FAJ
    Zdrojový dokument Cudzie jazyky v premenách času XI : recenzovaný zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie = Reviewed Conference Proceedings from an International Scientific Conference : pod záštitou rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave prof. Ing. Ferdinanda Daňa, PhD. = under the Patronage of the Rector of the University of Economics in Bratislava. S. 142-149 online. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2021 / Kvapil Roman ; Adamcová Lívia ; Gašová Zuzana ; Grigorjanová Tatjana ; Cudzie jazyky v premách času XI medzinárodná vedecká konferencia. ISBN 978-80-225-4823-6
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá jazykoveda * frazeológia * kultúra * rozdiely kultúrne * rozmanitosť kultúrna * slovenčina * angličtina * kulturológia
    AnotáciaKomplexný vzťah medzi kultúrou a jazykom v rámci interdisciplinárneho výskumu prejavov konceptualizácie v jazyku. Príklady schém predstavujúcich špecifické pohľady na svet typických pre rôzne kultúry a dokazujúcich, že v jazyku sa presadzuje osobné, fyzické a predovšetkým antropomorfné vnímanie sveta vo forme „naivného“ pohľadu na svet. Kultúrne kategórie a kultúrou vytvorené metafory ako dôkaz rozdielnej skúsenosti skupín ľudí, či kultúrnych komunít a ich odlišného emočného a morálneho hodnotenia okolitého sveta.
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE21 00266-022, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF264.3 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.