Počet záznamov: 1  

Transferové oceňovanie počas pandémie COVID-19

  1. Názov Transferové oceňovanie počas pandémie COVID-19
    Autorské údajeJana Simonidesová, Marcel Novotný
    Autor Simonidesová Jana EUBPHFKRP - Katedra finančného riadenia podniku PHF
    Spoluautori Novotný Marcel EUBPHF - Podnikovohospodárska fakulta v Košiciach
    Zdrojový dokument Trends in Application of Statistical Methods for Quality Improvement XV. (2021) : Reviewed Proceeding of Posts from an 15. International Scientific Conference. Pp. 35-43 online. - Košice : KKM PHF, 2021 / Jakub Vincent ; Duľová Spišáková Emília ; Trends in Application of Statistical Methods for Quality Improvement XV. International Scientific Conference. ISBN 978-80-225-4915-8
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá oceňovanie transferové * metódy ohodnocovania * riziko * pandémia * koronavírus * OECD
    AnotáciaTransferové oceňovanie predstavuje postup, ktorým sa stanovujú ceny pri transakciách medzi závislými osobami, prevažne na daňové účely. Transferové oceňovanie sa donedávna týkalo len zahraničných osôb, v súčasnosti sa týka aj tuzemských závislých osôb a jeho pôsobnosť sa rozšírila aj na ďalšie vzťahy. Transferové oceňovanie sa nevzťahuje na všetky transakcie a všetky daňové subjekty. Skutočnosť, či podnikateľa musí zaujímať oblasť transferového oceňovania, závisí od jeho transakcií, teda obchodných činností. Podľa OECD pandémia Covid-19, vzhľadom na svoju povahu, patrí do kategórie externého „katastrofického“ rizika, čo znamená, že ide o nepriaznivú externú udalosť, ktorá môže spôsobiť škody alebo straty.
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE21 00903-005, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF883.3 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.