Počet záznamov: 1  

Selected Views on Eating Habits and Lifestyle Changes of Consumers During the COVID-19 Pandemic Through the Optics of Supply Chains

  1. Názov Selected Views on Eating Habits and Lifestyle Changes of Consumers During the COVID-19 Pandemic Through the Optics of Supply Chains
    Preklad názvuVybrané pohľady na stravovacie návyky a zmeny životného štýlu spotrebiteľov počas pandémie COVID-19 optikou dodávateľských reťazcov
    Autorské údajeFrantišek Pollák, Peter Markovič, Róbert Világi
    Autor Pollák František EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM
    Spoluautori Markovič Peter EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM
    Világi Róbert EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM
    Zdrojový dokument IDIMT-2022: Digitalization of Society, Business and Management in a Pandemic : 30th Interdisciplinary Information Management Talks, Sept. 7–9, 2022 Prague, Czech Republic. Pp. 235-242 online. - Linz : TRAUNER Verlag, 2022 ; IDIMT-2022: Digitalization of Society, Business and Management in a Pandemic Interdisciplinary Information Management Talks. ISBN 978-3-99113-758-0
    DOI 10.35011/IDIMT-2022-235
    PoznámkyVEGA 1/0140/21. - IVSUPS005
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaRakúsko
    Heslá pandémia * koronakríza * donáška do domu * jedlá * správanie spotrebiteľa * reťazce dodávateľsko-odberateľské * obchod elektronický * reputácia podniku * internet * prostredie virtuálne
    AnotáciaZmeny zvykov v stravovaní v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, so zameraním na vybrané zmeny v životnom štýle Čechov a Slovákov. Skúmanie zmien v stravovacích návykoch zákazníkov, ktorí sa boli pod tlakom sociálneho odstupu a opätovného uzavretia kamenných podnikov nútení presunúť do virtuálneho sveta, čím koncept donášky jedla nadobudol v týchto podmienkach nový rozmer, čo v kombinácii s podnikmi a službami fungujúcimi na báze zdieľanej ekonomiky vytvorilo jedinečnú situáciu pre obnovu tohto sektora. Teoretický prehľad a empirická analýza online reputácie hlavných hráčov v odvetví donášky jedla na sledovaných trhoch v porovnaní s lídrami tohto odvetvia v USA, čím sa vytvorilo aj východisko pre nasledujúci komplexný výskum reputácie spoločností pôsobiacich v rámci zdieľanej a nízkouhlíkovej ekonomiky.
    Kategória EPCPublikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách
    Registrované vSCOPUS
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE22 00335-002, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF192 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.