Počet záznamov: 1  

Inovačný potenciál podnikov na SR vo väzbe na potravinársky priemysel

  1. Názov Inovačný potenciál podnikov na SR vo väzbe na potravinársky priemysel
    Súbežný názovInnovation Potential of Enterprises in the Slovak Republic in Relation to the Food Industry
    Autorské údajeAlexandra Biela
    Autor Biela Alexandra EUBFPMKML - Katedra manažmentu výroby a logistiky FPM
    Zdrojový dokument Ekonomika, financie a manažment podniku XVI. : zborník vedeckých statí pri príležitosti Týždňa vedy a techniky. S. 57-66. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2022 / Markovič Peter ; Tóth Miroslav ; Grznár Miroslav ; Szabo Ľuboslav. ISBN 978-80-225-4992-9
    PoznámkyI-22-111-00
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá priemysel potravinársky * inovácia * výroba * technológie nové * podnik výrobný * Slovensko
    AnotáciaPríspevok je zameraný na teoretickú analýzu inovácií ako konceptu, ako aj kategorizáciu jednotlivých typov technologických a netechnologických inovácií a inovačných aktivít v podnikoch. Zameriava sa na definovanie rozdielu medzi inováciou a invenciou a tiež na faktory, ktoré ovplyvňujú implementáciu inovácií v podniku. Hlavným cieľom príspevku je prostredníctvom teoretickej analýzy zovšeobecniť poznatky súvisiace s inováciami v podnikoch s dôrazom na jednotlivé typy inovácií, ktoré determinujú inovačný potenciál podnikov. Výsledkom príspevku je komparatívna analýza inovačných aktivít výrobných podnikov pôsobiacich na území Slovenskej republiky v potravinárskom priemysle. Na základe vykonaného výskumu môžeme konštatovať, že inovačný potenciál firiem pôsobiacich na území SR v potravinárskom priemysle má stúpajúcu tendenciu. Väčšina inovačných aktivít má technologický charakter, vo forme pozitívnych zmien produktov a výrobných procesov.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Odkazy (1) - PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE22 00599-006, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF908.4 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.