Počet záznamov: 1  

Estimation of Risk Adjustment from Non-financial Risk under Principles of IFRS 17

  1. Názov Estimation of Risk Adjustment from Non-financial Risk under Principles of IFRS 17
    Súbežný názovOdhad rizikovej úpravy z nefinančného rizika podľa princípov IFRS 17
    Autorské údajeSilvia Zelinová, Katarína Sakálová
    Autor Zelinová Silvia EUBFHIKMA - Katedra matematiky a aktuárstva FHI
    Spoluautori Sakálová Katarína EUBFHIKMA - Katedra matematiky a aktuárstva FHI
    Zdrojový dokument Stanovenie kapitálovej požiadavky na krytie vybraných katastrofických rizík v životnom a neživotnom poistení : recenzovaný monografický vedecký zborník vedeckých prác z oblasti katastrofického rizika. S. 77-85. - Litomyšl : H.R.G., 2022 / Zelinová Silvia ; Peller František ; Bilíková Mária ; Horáková Galina. ISBN 978-80-7490-283-3
    PoznámkyVEGA 1/0166/20. - VEGA 1/0410/22
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá IFRS * riziko * poisťovne * risk management * poistenie životné * aktuári * metódy * solventnosť * hodnota
    AnotáciaNávrh metódy modelovania úpravy rizika, ktorá je zavedená a modifikovaná štandardom IFRS 17. Navrhovaná metóda Cost of Capital je známa a používa sa na modelovanie rizikovej marže pre účely vykazovania solventnosti poisťovne. Objasnenie úpravy rizika, vysvetlenie princípov, podľa ktorých ho budú musieť poisťovne odhadovať a ponuka odhadu pomocou metódy Cost of Capital, ktorá je vyhodnotená ako vhodnú na použitie, ale s rôznymi modifikáciami. Poisťovňa si môže zvoliť ľubovoľný spôsob odhadu úpravy rizika za predpokladu dodržania všetkých zásad stanovených normou.
    Kategória EPCVedecké práce v zahraničných recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Odkazy (2) - PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE22 00600-009, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF451.5 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.