Počet záznamov: 1  

Technical Efficiency and Production Risk of Rice Farmers in Togo

  1. Názov Technical Efficiency and Production Risk of Rice Farmers in Togo
    Preklad názvuTechnická efektívnosť a výrobné riziko pestovateľov ryže v Togu
    Autorské údajeManawa Agnaza, Akoété Ega Agbodji
    Autor Agnaza Manawa
    Spoluautori Agbodji Akoété Ega
    Zdrojový dokument Review of Agricultural and Applied Economics. Vol. 25, no. 2 (2022), pp. 98-111. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2022. ISSN 1336-9261
    DOI 10.15414/raae.2022.25.02.91-104
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá efektívnosť * výroba poľnohospodárska * riziko * modely stochastické
    AnotáciaTento článok analyzuje riziká vplyvu výroby na technickú efektívnosť výrobcov ryže v Togu. Uvažuje sa o stochastickom hraničnom modeli s flexibilnými rizikovými vlastnosťami. Použité prierezové údaje sú zo 4. celoštátneho poľnohospodárskeho sčítania (2011-2014), z ktorého bola vybraná vzorka 2123 domácností. Zistenia ukazujú, že translogový model je najvhodnejší pre funkciu stredného výstupu. Štúdia tiež zistila, že produkcia rizika je významne vysvetlená vstupnými premennými, ako sú pôda, semená, hnojivá a práca. Priemerná technická účinnosť je 79,72 %. Exogénne premenné ako pohlavie, vek, skúsenosti, veľkosť domácnosti, počet polí a vlastníctvo pôdy zlepšujú technickú efektivitu producentov ryže v Togu. Štúdia odporúča togskej vláde: i) zvýšiť cenu ryže, aby sa produkcia ryže stala atraktívnejšou, ii) ďalej dotovať ceny vstupov, aby sa zabezpečilo, že budú ľahko dostupné a cenovo dostupné pre výrobcov, a iii) organizovať školenia o najlepšom využití moderného kapitálu.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2022: 2

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF1.2 MBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.