Počet záznamov: 1  

Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis

  1. Názov Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis
    Preklad názvuSpotreba potravín a výber kvality stravy Rómov v Rumunsku: kontrafaktuálna analýza
    Autor Ciaian Pavel
    Spoluautori Cupák Andrej EUBFNHKBF - Katedra bankovníctva a medzinárodných financií FNH
    Pokrivčák Ján
    Rizov Marian
    Zdrojový dokumentFood Security. Vol. 8 , no. 2 (2018), pp. 437-456. - USA : Springer, 2018. ISSN 1876-4517
    DOI 10.1007/s12571-018-0781-8
    PoznámkyAPVV-16-0321. - Registrovaný: Scopus
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaSpojené štáty
    Heslá potraviny * spotreba potravín * bezpečnosť potravinová * kvalita potravín * zdravie * analýzy * Rómovia * etnikum * diskriminácia * Rumunsko
    AnotáciaTáto práca analyzuje aspekt potravinovej bezpečnosti Rómov v Rumunsku. Autori použili modifikovanú dekompozičnú techniku Blinder-Oaxaca s použitím údajov z prieskumu rozpočtu domácností za obdobie 2004–2011. Odhady naznačujú, že Rómovia majú horšiu rozmanitosť stravy v porovnaní s Nerómami, čo súvisí so sociálno-ekonomickými faktormi, diskrimináciou Rómov na trhu práce, atď.
    Kategória EPCVedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch
    Registrované vWOS
    Registrované vSCOPUS
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE18 01193-001, online

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF993.8 KBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.