Počet záznamov: 1  

Changes in the Comparative Advantage of Polish Dairy Products

  1. Názov Changes in the Comparative Advantage of Polish Dairy Products
    Preklad názvuZmeny v komparatívnej výhode poľských mliečnych výrobkov
    Autorské údajePiotr Bórawski, Aneta Bełdycka-Bórawska, Andrzej Parzonko, Tomasz Rokicki, Lisa Holden
    Autor Bórawski Piotr
    Spoluautori Bełdycka-Bórawska Aneta
    Parzonko Andrzej
    Rokicki Tomasz
    Holden Lisa
    Zdrojový dokument Agricultural Economics. Vol. 68, no. 12 (2022), pp. 464-475. - Praha : Czech Academy of Agricultural Sciences, 2022. ISSN 1805-9295
    DOI 10.17221/322/2022-AGRICECON
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá potravinárstvo * mlieko * konkurencieschopnosť * dovoz * vývoz * bilancia obchodná * hospodárstvo trhové * pandémia * Poľsko * Európska únia
    AnotáciaCieľom tejto štúdie bolo posúdiť konkurencieschopnosť mliečnych výrobkov v Poľsku. Konkurencieschopnosť bola hodnotená v makroekonomickom prístupe analýzou exportu, importu a obchodnej bilancie na medzinárodných trhoch. Výsledky analýzy naznačujú, že konkurencieschopnosť poľských mliečnych výrobkov sa výrazne zlepšila po vstupe Poľska do EÚ a získaní prístupu na jednotný trh. Vplyv pandémie COVID-19 na konkurencieschopnosť mliekarenských podnikov v Poľsku.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2022: 12

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF385.7 KBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.