Počet záznamov: 1  

Financial Performance of Tourism Businesses under the Influence of Measures Related to COVID-19

  1. Názov Financial Performance of Tourism Businesses under the Influence of Measures Related to COVID-19
    Preklad názvuFinančná výkonnosť podnikov v cestovnom ruchu pod vplyvom opatrení súvisiacich s COVID-19
    Autorské údajeJozef Lukáč, Peter Gallo, Beáta Balogová
    Autor Lukáč Jozef EUBPHFKRP - Katedra finančného riadenia podniku PHF
    Spoluautori Gallo Peter
    Balogová Beáta
    Zdrojový dokument GeoJournal of Tourism and Geosites. Vol. 46, no. 1 (2023), pp. 279-284. - Oradea : Oradea Editura Universităţii din Oradea. ISSN 2065-0817
    DOI 10.30892/gtg.46131-1025
    PoznámkyKEGA 027PU-4/2022. - Registrovaný: Scopus
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaRumunsko
    Heslá výkonnosť podniku * ruch cestovný * gastronómia * ubytovanie * koronavírus
    AnotáciaVšetci vieme, že šírenie ochorenia COVID-19 prinieslo pre celý svet značné obmedzenia, ktoré úzko súvisia aj s podnikateľskou činnosťou firiem. V dôsledku opatrení vlády SR boli niektoré podnikateľské subjekty obmedzené vo výkone svojej činnosti. Na dosiahnutie cieľa sme okrem všeobecných logických metód použili aj hierarchickú aglomeratívnu zhlukovú analýzu. Ako metódu zhlukovania sme zvolili wardovú metódu. Wardova metóda minimálneho rozptylu je aglomeratívna (zlučovacia) hierarchická metóda. Zo slovenských podnikov v oblasti cestovného ruchu najviac podnikov obsahoval klaster 3, ktorý obsahoval 16 podnikov. Tento najpočetnejší a dominantný klaster má priemernú hodnotu ukazovateľa aktív 8546978 €. Na Slovensku v rámci pomoci podnikom cestovného ruchu na vládnej úrovni bola v rámci schémy vyhlásená výzva, v rámci ktorej bolo možné čerpať pomoc za mesiace apríl až október 2020. Táto pomoc mala pokryť stratu 10 % z ich tržieb podnikateľom v gastronómii a cestovnom ruchu.
    Kategória EPCADM
    Registrované vSCOPUS
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE23 00144-001, online

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF526.6 KBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.