Počet záznamov: 1  

České a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace evropského trhu s cukrem

  1. Názov České a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace evropského trhu s cukrem
    Súbežný názovCzech and Slovak Sugar Companies in European Sugar Market Process of Transformation
    Autorské údajeMarek Dvořák, Ľuboš Smutka, Josef Pulkrábek, Elena Moravčíková, Pablo Muñoz Viquillón, Radomíra Hornyák Gregáňová, Zdenka Kádeková
    Autor Dvořák Marek
    Spoluautori Smutka Ľuboš
    Pulkrábek Josef
    Moravčíková Elena EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM
    Viquillón Pablo Muñoz
    Gregáňová Radomíra Hornyák
    Kádeková Zdenka
    Zdrojový dokument Listy cukrovarnické a řepařské : časopis pro obor cukrovka-cukr-líh. Roč. 139, no. 5-6 (2023), s. 208-214. - Praha : VUC Praha. ISSN 1210-3306
    PoznámkyRegistrovaný: Scopus. - Registrovaný: Web of Science
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentučeština
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá cukrovarníctvo * cukrovary * bankrot * riziko * situácia finančná podniku * zdravie podniku finančné * solventnosť * obchod elektronický
    AnotáciaV rámci reformy SPP v roku 2013 bolo odvetvie cukru takmer úplne liberalizované zrušením produkčných kvót a minimálnych cien cukrovej repy. V 11 členských štátoch EÚ boli zavedené aj viazané priame platby na cukrovú repu. Okrem toho môže viazaná podpora pestovania cukrovej repy zvýšiť ponuku cukru v EÚ s nepriaznivými vplyvmi na výrobcov cukru v tretích krajinách.
    Kategória EPCADM
    Registrované vWOS
    Registrované vSCOPUS
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE23 00359-001, online

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF4.3 MBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.