Počet záznamov: 1  

Förderung der Sprechfertigkeit im universitären Fremdsprachenunterricht

  1. Názov Förderung der Sprechfertigkeit im universitären Fremdsprachenunterricht
    Preklad názvuPodpora jazykovej zručnosti rozprávania vo výučbe cudzích jazykov na univerzite
    Autorské údajeMagdaléna Paté
    Autor Paté Magdaléna EUBFAJKNJ - Katedra nemeckého jazyka FAJ
    Zdrojový dokument Fórum cudzích jazykov, politológie a medzinárodných vzťahov : medzinárodný elektronický časopis zameraný na cudzie jazyky, politológiu a medzinárodné vzťahy = International Electronic Journal Focused on Foreign Languages, Politology and International Relations. Vol. 14, no. 2 (2022), pp. 32-40. - Sládkovičovo : Vysoká škola Danubius, 2022. ISSN 2454-0145
    PoznámkyVEGA 1/0295/23
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentunemčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá jazyky cudzie * didaktika * vyučovanie * prejavy
    AnotáciaVýučba cudzích jazykov v univerzitnom prostredí na nefilologických vysokých školách, má byť bezprostrednou jazykovou prípravou na komunikáciu v pracovnom živote. Ústna komunikácia v cudzom jazyku na primeranej úrovni patrí k najťažšie dosiahnuteľným cieľom cudzojazyčnej výučby. V príspevku sa chcem venovať tejto jazykovej zručnosti z didaktického a metodického hľadiska, pričom zohľadňujem najnovšie prístupy a stratégie v oblasti rozvoja rečových zručností. Špecifickým problémom pri výučbe cudzích jazykov na univerzitách sú veľké študijné skupiny. Tejto problematike a tiež možným riešeniam, ako sú metódy kooperatívneho učenia, sa vo svojom príspevku venujem podrobnejšie.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE23 00132-002, kópia plného textu
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2022: 2

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF586.7 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.