Počet záznamov: 1  

The Readiness of Polish and Slovak University Students to Function in the Global Business World

  1. Názov The Readiness of Polish and Slovak University Students to Function in the Global Business World
    Súbežný názovPripravenosť poľských a slovenských vysokoškolských študentov na fungovanie v globálnom svete podnikania
    Autorské údajeAneta Bobenič Hintošová, Jana Coroničová Hurajová, Bożena Frączek
    Autor Bobenič Hintošová Aneta EUBPHFKOP - Katedra obchodného podnikania PHF
    Spoluautori Coroničová Hurajová Jana EUBPHFKKM - Katedra kvantitatívnych metód PHF
    Frączek Bożena
    Zdrojový dokument Journal Socioterapie : [vedecký časopis]. Roč. 9, č. 3 (2023), s. 7-13. - Prešov : Inštitút edukológie a sociálnej práce. ISSN 2644-5123
    DOI 10.5281/zenodo.10550365
    PoznámkyKEGA 026EU-4/2021
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá podnikanie * globalizácia * trh práce * študenti * vysokoškoláci * dotazníky * Slovensko * Poľsko
    AnotáciaGlobalizácia ovplyvňuje mnohé aspekty nášho života vrátane rozvoja budúcej podnikateľskej kariéry mladých ľudí. Univerzity zohrávajú strategickú úlohu pri príprave odborníkov súťažiť na otvorenom a globalizovanom trhu práce. Skúmanie a porovnávanie pripravenosti poľských a slovenských vysokoškolákov čeliť globalizácii podnikateľského sveta prostredníctvom hodnotenia úrovne ich globálnej podnikateľskej gramotnosti. Za týmto účelom vyplnilo online dotazník 320 poľských a slovenských vysokoškolákov a dosiahnuté výsledky boli porovnané prostredníctvom dvojvzorkového t-testu a Mann-Whitney U testu. Medzi poľskými a slovenskými študentmi sa našli určité podobnosti, ako aj rozdiely, pokiaľ ide o úroveň ich globálnej podnikateľskej gramotnosti, ktoré sú najzreteľnejšie v dimenziách rozvoja vzťahov, sebauvedomenia a uvedomelého využívania médií.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE23 00703-004, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF4.3 MBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.