Počet záznamov: 1  

Impact of Emotional Intelligence on Knowledge Sharing among Employees Working at SMEs in the Tourism and Service Sector

  1. Názov Impact of Emotional Intelligence on Knowledge Sharing among Employees Working at SMEs in the Tourism and Service Sector
    Preklad názvuVplyv emocionálnej inteligencie na zdieľanie znalostí medzi zamestnancami pracujúcimi v malých a stredných podnikoch v sektore cestovného ruchu a služieb
    Autorské údajeLadislav Mura, Tibor Zsigmond
    Autor Mura Ladislav EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF
    Spoluautori Zsigmond Tibor
    Zdrojový dokumentInnovation Strategies and Organizational Culture in Tourism : Concepts and Case Studies on Knowledge Sharing. Pp. 13-28. - London : Taylor & Francis Group, 2024. ISBN 978-1-032-63337-4
    DOI 10.4324/9781032633374
    PoznámkyVEGA 1/0718/22. - GAAA/2022/16
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaVeľká Británia
    Heslá ruch cestovný * zamestnanci * inteligencia emocionálna * pracovníci * sily pracovné * podnik malý * podnik stredný
    AnotáciaV posledných desaťročiach spoločnosti uznali, že znalosti sú kľúčové pre udržanie priaznivej pozície spoločnosti na trhu (Milczarek et al., 2015; Szabó- Szentgróti et al., 2019; Zakrzewska et al., 2022; Sarihasan et al., 2022). Na úspech to však nestačí, pretože úspech organizácií ovplyvňujú aj iné faktory. Špecifické znalosti sú základom pre získanie konkurenčnej výhody. V prípade MSP zohrávajú významnú úlohu znalosti a primárnym zdrojom vedomostí sú samotní zamestnanci (Ključnikov a kol., 2022; Ključnikov a kol., 2021; Civelek a kol., 2021; Wach a kol., 2023). Nestačí získať vedomosti, ktoré sú dôležité pre organizácie; je potrebné zabezpečiť, aby bola dostupná pre zamestnancov organizácie, ktorí ju budú využívať.
    Kategória EPCVedecké práce v zahraničných recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE24 00201-001, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    PDF zabezpečené3 MBdostupné po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.