Počet záznamov: 1  

Exploring Exporting Firms’ Adaptability and Competitiveness Configurations in Relation to Export Customer Satisfaction in COVID-19 Times

  1. Názov Exploring Exporting Firms’ Adaptability and Competitiveness Configurations in Relation to Export Customer Satisfaction in COVID-19 Times
    Preklad názvuSkúmanie adaptability a konkurencieschopnosti exportujúcich firiem v súvislosti s exportom spokojnosti zákazníkov v časoch COVID-19
    Autorské údajeValeska V. Geldres-Weiss, Joaquín Monreal-Pérez, Nathaniel P. Massa
    Autor Geldres-Weiss Valeska V.
    Spoluautori Monreal-Pérez Joaquín
    Massa Nathaniel P.
    Zdrojový dokument Journal of Competitiveness : Scientific Journal from the Field of Management and Economics. No. 2 (2024), pp. 1-19. - Zlín : Fakulta managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, 2024. ISSN 1804-1728
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá vývoz * agropotravinárstvo * potravinárstvo * konkurencia * koronavírus
    AnotáciaTento dokument sa zameriava na dynamické schopnosti exportérov počas pandémie, konkrétne na adaptabilitu exportu – keďže je základom reakcie na pandémiu a jej zvládania. COVID-19 prejavil náhlu pretrvávajúcu neistotu s vážnymi dôsledkami pre medzinárodné operácie, narušil globálne hodnotové reťazce a ovplyvnil svetový obchod s ničivým účinkom – čo si zásadne vyžadovalo, aby sa exportujúce firmy rýchlo prispôsobili a prekonali zmätok. Ciele výskumu sú dvojaké: preskúmať kombinovaný vplyv dynamických schopností firiem v oblasti exportnej adaptability spolu so špecifickými charakteristikami exportéra na spokojnosť exportných zákazníkov v čase COVID-19; analyzovať zmierňujúci účinok konkurenčnej výhody firiem na tento vzťah. Naša štúdia skúma spoločnosti vyvážajúce agropotravinárske výrobky v Čile, krajine v tomto sektore orientovanej na export.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2024: 2

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF427.9 KBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.