- Selected Aspects of Preferences and Level of Knowledge of Tourism Stu…
Počet záznamov: 1  

Selected Aspects of Preferences and Level of Knowledge of Tourism Students in the Field of Gastronomy

  1. Názov Selected Aspects of Preferences and Level of Knowledge of Tourism Students in the Field of Gastronomy
    Preklad názvuVybrané aspekty preferencií a úrovne vedomostí študentov cestovného ruchu v oblasti gastronómie
    Autorské údajeRadúz Dula, Roman Lacko
    Autor Dula Radúz EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF
    Spoluautori Lacko Roman EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF
    Zdrojový dokument Studia commercialia Bratislavensia : Scientific Journal of Faculty of Commerce, University of Economics in Bratislava : vedecký časopis Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Roč. 17, č. Special Issue (2024), s. 80-91. - Bratislava : Ekonomická univerzita v Bratislave, 2024. ISSN 1339-3081
    PoznámkyKEGA 020EU-4/2024. - VEGA 1/0271/23
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá ruch cestovný * gastronómia * študenti * vzdelávanie * dotazníky
    AnotáciaGastronómia je v súčasnosti jedným z najvyužívanejších typov služieb venovaných stravovaniu ľudí. V literatúre sa často stretávame s tým, že aj keď ľudia poznajú význam slova gastronómia, nepoznajú jeho konkrétnejšie špecifikácie. Cieľom príspevku je zhodnotiť všeobecné znalosti v oblasti gastronómie u študentov vysokých škôl, ktorí študujú podnikanie v cestovnom ruchu a službách. Na dosiahnutie tohto cieľa bol ako najvhodnejšia metóda zvolený dotazníkový prieskum, ktorý sa uskutočnil v novembri 2023. Vzorku tvorilo viac ako 150 respondentov. Výsledky poukazujú na nedostatočný prehľad vo vybraných oblastiach a naznačujú tak smerodajný trend pre vyučovací proces. Na základe výsledkov bude možné vhodnejšie určiť oblasti a ciele výučby v príslušných predmetoch.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE24 00345-001, kópia plného textu
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2024: Special Issue

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF625.2 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.