Počet záznamov: 1  

Možnosti rozvoja gastroturizmu v Bratislavskom kraji

  1. Názov Možnosti rozvoja gastroturizmu v Bratislavskom kraji
    Súbežný názovThe Possibilities of the Development of Gastro Tourism in Bratislava Region
    Autorské údajeLucia Uderianová
    Autor Uderianová Lucia EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF
    Zdrojový dokument Ekonomika cestovného ruchu a podnikanie : vedecký časopis Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave : cestovný ruch - všeobecná ekonomika - obchod - služby - podnikanie - regionálny rozvoj. Roč. 16, č. 3 (2024), s. 106-114. - Bratislava : Katedra služieb a cestovného ruchu OBF EU, 2024. ISSN 2453-9988
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá gastronómia * ruch cestovný * rozvoj podniku * Slovensko
    AnotáciaTento článok sa zameriava na rozvoj gastronomického turizmu v Bratislavskom kraji, skúma potenciál a výzvy tohto odvetvia. Primárnym cieľom bolo zhodnotiť súčasný stav pohostinstva a jeho vplyv na regionálny cestovný ruch. Metodológia zahŕňala dva anonymné online prieskumy zamerané na spotrebiteľov aj na poskytovateľov pohostinských služieb. Hlavné zistenia odhaľujú, že spotrebitelia uprednostňujú miestne ingrediencie a autentické zážitky, zatiaľ čo poskytovatelia čelia problémom, ako je nedostatok kvalifikovaného personálu, kolísajúca zamestnanosť a obmedzený prístup k miestnym produktom. Kľúčovým výsledkom bola identifikácia nového konceptu „Tree Restaurant“, ktorá vyvolala vysoký obojstranný záujem medzi oboma skupinami. V závere článku sú uvedené odporúčania na zlepšenie infraštruktúry, podporu lokálnych výrobcov a zvýšenie marketingového úsilia, aby sa Bratislava stala konkurencieschopnou gastronomickou destináciou.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE24 00513-001, kópia plného textu
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2024: 3

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    PDF zabezpečené243.1 KBdostupné po prihlásení
    nerozpoznaný

    nerozpoznaný

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.