Počet záznamov: 1
Regióny vinárskeho cestovného ruchu na Slovensku
Názov Regióny vinárskeho cestovného ruchu na Slovensku Súbežný názov The Impact of Innovations in the Category Management on Consumer Behavior Autorské údaje Vanesa Pospíšilová, Petra Smetanová Autor Pospíšilová Vanesa EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF Spoluautori Smetanová Petra EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF Zdrojový dokument MERKÚR 2024 : Proceedings of the International Scientific Conference for PhD. Students and Young Scientists : December 6, 2024, Bratislava, Slovak Republic. Pp. 133-141. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2024 / Hlavatý Ivan ; Benešová Dana ; Červenka Peter ; Čukanová Miroslava ; MERKÚR 2024 International Scientific Conference. ISBN 978-80-225-5216-5 Poznámky I-24-112-00 Druh dokumentu rozpis článkov zo zborníkov Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Heslá správanie spotrebiteľa * reklama * marketing * technológie nové * turistika * ruch cestovný * ruch cestovný dlhodobý * ruch cestovný aktívny * víno * vinohradníctvo Anotácia Celosvetovo známe vína nie sú často preslávené kvôli odrode hrozna, ale práve vďaka svojmu pôvodu. Vo všeobecnosti sa využíva systém klasifikácie a regulácie pôvodu vín pod názvom zemepisné označenie (z angličtiny Geographical Indication so skratkou GI). Zemepisné označenie je významné pri definovaní identity vína a zohráva významnú úlohu pri vytváraní väzby medzi pôvodom vína a jeho originálnymi vlastnosťami (Tscholl a kol, 2024). Medzinárodná organizácia pre vinič a víno (OIV, 2024) definuje zemepisné označenie ako „akékoľvek označenie chránené príslušnými orgánmi krajiny pôvodu, ktoré identifikuje víno alebo liehovinu ako výrobok pochádzajúci z určitej zemepisnej oblasti, pričom danú kvalitu, povesť alebo inú vlastnosť vína alebo liehoviny možno v podstate pripísať jej zemepisnému pôvodu.“ Kategória EPC Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách Báza dát PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Archív EPC E24 00615-004, kópia plného textu
Názov súboru Veľkosť Typ prístupu PDF zabezpečené 265.9 KB dostupné po prihlásení článok
Počet záznamov: 1