- Regióny vinárskeho cestovného ruchu na Slovensku
Počet záznamov: 1  

Regióny vinárskeho cestovného ruchu na Slovensku

  1. Názov Regióny vinárskeho cestovného ruchu na Slovensku
    Súbežný názovThe Impact of Innovations in the Category Management on Consumer Behavior
    Autorské údajeVanesa Pospíšilová, Petra Smetanová
    Autor Pospíšilová Vanesa EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF
    Spoluautori Smetanová Petra EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF
    Zdrojový dokument MERKÚR 2024 : Proceedings of the International Scientific Conference for PhD. Students and Young Scientists : December 6, 2024, Bratislava, Slovak Republic. Pp. 133-141. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2024 / Hlavatý Ivan ; Benešová Dana ; Červenka Peter ; Čukanová Miroslava ; MERKÚR 2024 International Scientific Conference. ISBN 978-80-225-5216-5
    PoznámkyI-24-112-00
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá správanie spotrebiteľa * reklama * marketing * technológie nové * turistika * ruch cestovný * ruch cestovný dlhodobý * ruch cestovný aktívny * víno * vinohradníctvo
    AnotáciaCelosvetovo známe vína nie sú často preslávené kvôli odrode hrozna, ale práve vďaka svojmu pôvodu. Vo všeobecnosti sa využíva systém klasifikácie a regulácie pôvodu vín pod názvom zemepisné označenie (z angličtiny Geographical Indication so skratkou GI). Zemepisné označenie je významné pri definovaní identity vína a zohráva významnú úlohu pri vytváraní väzby medzi pôvodom vína a jeho originálnymi vlastnosťami (Tscholl a kol, 2024). Medzinárodná organizácia pre vinič a víno (OIV, 2024) definuje zemepisné označenie ako „akékoľvek označenie chránené príslušnými orgánmi krajiny pôvodu, ktoré identifikuje víno alebo liehovinu ako výrobok pochádzajúci z určitej zemepisnej oblasti, pričom danú kvalitu, povesť alebo inú vlastnosť vína alebo liehoviny možno v podstate pripísať jej zemepisnému pôvodu.“
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE24 00615-004, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    PDF zabezpečené265.9 KBdostupné po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.