- Environmentálne zodpovedné správanie medzinárodnej spoločnosti
Počet záznamov: 1  

Environmentálne zodpovedné správanie medzinárodnej spoločnosti

  1. Názov Environmentálne zodpovedné správanie medzinárodnej spoločnosti
    Autorské údajeElena Kašťáková, Alena Donovalová, Ivan Brezina ml.
    Autor Kašťáková Elena EUBOBFKMO - Katedra medzinárodného obchodu OBF
    Spoluautori Donovalová Alena EUBOBFKMO - Katedra medzinárodného obchodu OBF
    Brezina Ivan ml.
    Zdrojový dokument Významné aspekty udržateľného rozvoja III. : zborník vedeckých statí. S. 42-49. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2024 / Jarossová Malgorzata Agnieszka ; Červenka Peter ; Salerno-Kochan Renata ; Pongrácz Eva. ISBN 978-80-225-5170-0
    PoznámkyVEGA 1/0398/22
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá udržateľnosť * environmentalistika * spoločnosti * rozvoj trvalo udržateľný * ochrana prostredia životného
    AnotáciaPodľa správy Svetovej meteorologickej organizácie (WMO) „Stav globálnej klímy 2020“ došlo od 18. storočia k dramatickému nárastu koncentrácie oxidu uhličitého (CO2) v atmosfére o 50 % a metánu o 160 %. Oxid uhličitý tvorí približne 70 % celkových skleníkových plynov pochádzajúcich z ľudskej činnosti, pričom metán prispieva 20 %, oxid dusný 6 % a zvyšok pripadá na fluórované plyny (WMO, 2021). Zároveň neudržateľné odlesňovanie spôsobuje ďalší nárast emisií oxidu uhličitého, keďže zanikajú lesy, ktoré ho pohlcujú. Stromy nielen produkujú kyslík, ale zachytávajú aj vodu v koreňových systémoch, čím zabezpečujú zavlažovanie a priaznivo ovplyvňujú poveternostné podmienky.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE24 00611-005, kópia plného textu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    PDF zabezpečené244.1 KBdostupné po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.