Počet záznamov: 1
Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách
Názov Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách Autorské údaje Ivan Masár Autor Masár Ivan Zdrojový dokument Odpady : minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie : odborný dvojmesačník. Roč. 25, č. 3-4 (2025), s. 5-9. - Bratislava : Wolters Kluwer SR, 2025. ISSN 1335-7808 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Heslá potraviny * odpad * odpad komunálny * odpad výrobný * odpadky * maloobchod * gastronómia * opatrenia Anotácia Potravinový odpad vzniká vo všetkých etapách výroby a spotreby v rámci celého potravinového reťazca: v poľnohospodárskej prvovýrobe, potravinárskom priemysle, doprave, veľkoobchode a maloobchode, stravovacích službách a domácnostiach. V príspevku zameriame pozornosť na odvetvia maloobchodu a gastronomických služieb, kde sa tvorí takmer 1/5 z celkového objemu potravinového odpadu. Uvedieme príklady opatrení aplikované v maloobchode a stravovacích službách niektorých priemyselne vyspelých krajín, ktoré prispievajú k zníženiu potravinového odpadu. Predajcovia potravín, poskytovatelia stravovacích služieb, štátna správa a v neposlednom rade samotní spotrebitelia musia zvýšiť úsilie pri zavádzaní a využívaní opatrení na znižovanie potravinového odpadu. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2025: 3-4
Názov súboru Veľkosť Typ prístupu PDF zabezpečené 174 KB dostupné po prihlásení článok
Počet záznamov: 1