- Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách
Počet záznamov: 1  

Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách

  1. Názov Potravinový odpad v maloobchode a gastroslužbách
    Autorské údajeIvan Masár
    Autor Masár Ivan
    Zdrojový dokument Odpady : minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie : odborný dvojmesačník. Roč. 25, č. 3-4 (2025), s. 5-9. - Bratislava : Wolters Kluwer SR, 2025. ISSN 1335-7808
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá potraviny * odpad * odpad komunálny * odpad výrobný * odpadky * maloobchod * gastronómia * opatrenia
    AnotáciaPotravinový odpad vzniká vo všetkých etapách výroby a spotreby v rámci celého potravinového reťazca: v poľnohospodárskej prvovýrobe, potravinárskom priemysle, doprave, veľkoobchode a maloobchode, stravovacích službách a domácnostiach. V príspevku zameriame pozornosť na odvetvia maloobchodu a gastronomických služieb, kde sa tvorí takmer 1/5 z celkového objemu potravinového odpadu. Uvedieme príklady opatrení aplikované v maloobchode a stravovacích službách niektorých priemyselne vyspelých krajín, ktoré prispievajú k zníženiu potravinového odpadu. Predajcovia potravín, poskytovatelia stravovacích služieb, štátna správa a v neposlednom rade samotní spotrebitelia musia zvýšiť úsilie pri zavádzaní a využívaní opatrení na znižovanie potravinového odpadu.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2025: 3-4

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    PDF zabezpečené174 KBdostupné po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.