- The Impact of the Crimea Annexation on Agricultural Trade: A Structur…
Počet záznamov: 1  

The Impact of the Crimea Annexation on Agricultural Trade: A Structural Gravity Approach

  1. Title The Impact of the Crimea Annexation on Agricultural Trade: A Structural Gravity Approach
    TranslationVplyv anexie Krymu na obchod s poľnohospodárskymi produktmi: aplikácia štrukturálneho gravitačného modelu
    Author infoDimitrios Dadakas, Renáta Pitoňáková, Evangelos Ioannidis
    Author Dadakas Dimitrios
    Co-authors Pitoňáková Renáta EUBFMVKDV - Katedra medzinárodných ekonomických vzťahov a hospodárskej diplomacie FMV
    Ioannidis Evangelos
    Source document European Review of Agricultural Economics. Vol. early access (2025), pp. 1-36. - New York : Oxford University Press. ISSN 0165-1587
    DOI 10.1093/erae/jbaf010
    NoteRegistrovaný: Web of Science
    Document kindschedule of articles from year books
    LanguageEnglish
    Country of EditionGreat Britain
    Keywords Rusko * Ukrajina * obchod * poľnohospodárstvo * produkty
    AnnotationSkúmame vplyv ruskej anexie Krymu v roku 2014 na globálne toky poľnohospodárskeho obchodu. Pomocou štrukturálneho gravitačného modelu s odhadom Poissonovej pseudo maximálnej pravdepodobnosti (PPML) a predaja v rámci krajiny rozlišujeme vplyvy vojny od vplyvov sankcií na obchod. Odhadujeme kontrafaktuálne scenáre podmienenej všeobecnej rovnováhy PPML a aplikujeme „konvenčný dvojkrokový prístup“ na posúdenie obchodného potenciálu Ruska, Ukrajiny a členov Európskej únie. Naše výsledky naznačujú, že zatiaľ čo obchodné toky Ruska aj Ukrajiny v období po anexii profitovali, sankcie mali negatívny vplyv, pričom Rusko pocítilo závažnejšie účinky.
    Public work categoryADM
    Registered inWOS
    DatabasePUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    No. of Archival CopyE25 00176-001, online

    File nameSizeTyp prístupu
    Plný text PDF4.4 MBpublicly available
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.